Over Frans van den Mosselaar Antieke Automobielen B.V.

Frans van den Mosselaar is begonnen omstreeks 1966 met auto's te slopen. Dit heeft hij in de jaren opgebouwd tot een van Nederlands grootste autodemontage / autorecyclingbedrijf. Hij verzorgde tevens tientallen jaren lang antieke voertuigen voor de filmindustrie.

Met de aankoop van een aantal Citroen's uit de jaren 30 eind jaren 70. Was de eerste stap gezet in het wereldje van antieke auto's. De verzameling werd uitgebreid met diverse andere merken. En in de jaren 80 heeft men Frans van de Mosselaar Antieke Automobielen B.V. opgericht. Met als parade paardje de driewielige Tempo als logo. Het was de eerste auto van de familie. Er zijn driewielige Tempo's in het bezit allen met verschillende bak opbouwen. Heeft u of weet u toevallig een driewielige Tempo te staan laat het ons weten...

Het verhaal van Frans...

Toen ik 7 was, ging ik al langs de deuren om oud papier op te halen voor de school. Dat deden we al zo’n 1,5 jaar totdat mijn vader bij een bedrijf vertelde over “die rotzooi  die bij ons op de plaats ligt.” Mijn vader kreeg hierop een reactie die alles veranderde! ”Dat is geen rotzooi, oud papier levert 15 cent per kilo op.” De 1000 kilo die wij per week ophaalde, kreeg ineens een nieuw perspectief. Met de kinderwagen (waar ik zelf in gelegen heb) bleven we het papier ophalen, maar toen wel voor onszelf. We verdienden meer met papier ophalen dan onze vader met zijn baan in de fabriek.

Op mijn 19e (in 1966) ben ik alleen verder gegaan en was het oud papier inmiddels uitgebreid met oud ijzer en oude auto’s. Ik begon met een kleine hal en een buitenruimte van 500 m2. Oude auto’s ging ik ophalen in de straat, omdat mensen vroegen of ik er iets mee kon doen. In eerste instantie kon ik er niet zoveel mee, maar nadat ik ruim 30 auto’s had verzameld, gingen mensen vragen naar de onderdelen. Dat resulteerde in het feit dat een auto van 50 gulden zo’n 800 gulden aan onderdelen waard was.

Toen het bedrijf eenmaal goed draaide, stapte ik met een collega het vliegtuig in naar Amerika. Voor die tijd een bijzonder avontuur. We spraken de taal niet, hadden geen idee waar we moesten zijn en kwamen de eerste keer terug met een berg ervaring en een zak geld minder. Maar we leerden snel, dus de volgende reizen naar Amerika brachten geld op. We zagen de handel in oude auto’s en onderdelen en durfden verder te kijken dan onze eigen landsgrenzen.

Ruim 15 jaar hebben we oude auto’s gesloopt en onderdelen eruit gehaald. Op een gegeven moment hadden we zoveel voorraad dat we onderdelen direct konden leveren. Daarna gingen we verder met onderdelen van jonge auto’s.

Contactgegevens

Frans van den Mosselaar
Antieke Automobielen B.V.

Watertorenstraat 6
5102 AG Dongen

telefoon